حدود ۹۳میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی ایران در زمان حاضر بهروی نفتکشهایی در خلیج فارس و آبهای سنگاپور و همچنین در نزدیکی چین ذخیره شدهاند که میتوانند بلافاصله بعد از امضای قرارداد برجام وارد بازار شوند.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون گفت: در یک سال گذشته بیش از ۱۰۱ درصد برنامه تولیدی محقق شده است و به همه اهداف همسو با پایداری تولید و صیانت از محیط زیست دست یافتهایم.
معاون مدیر تولید گاز و گاز مایع مناطق نفتخیز جنوب اعلام کرد: مدیریت تولید مناطق نفتخیز جنوب از زمان آغاز بهکار دولت سیزدهم تا پایان تیرماه ۱۴۰۱ باوجود شرایط سخت اقتصادی ناشی از شیوع بیماری کرونا با تکیه بر منابع انسانی متعهد و متخصص خود توانست شرایط پایدار تولید را حفظ کند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت اظهار داشت: مناطق نفت خیز جنوب اجازه دادیم که برای 5 سال آینده کالا سفارش داده شود یعنی این مجموعهها باید آماده باشند که از این تجهیزات حداکثر بهره برداری صورت گیرد.
دولت سیزدهم علاوه بر توسعه صادرات نفت و گاز در مدت کوتاه شروع به کار خود، موفقیت چشمگیری در وصول درآمدهای آن داشته است. ۲.۵ برابر شدن وصول درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت، گاز، میعانات گازی، فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل آن، نتیجه اقدامات فعالانه دولت سیزدهم بود.
همسو با اهداف فعالسازی دیپلماسی انرژی از سوی وزارت نفت ایران، پس از وقوع حریق گسترده در تأسیسات نفتی کشور کوبا ناشی از صاعقه، گروهی از متخصصان ایرانی برای کمک به این کشور اعزام شدند.
تفاهمنامه مشارکت و تأمین مالی احداث پالایشگاه «مروارید مکران» با ظرفیت پالایش روزانه 300 هزار بشکه نفت خام سنگین و فوق سنگین در جاسک با برآورد 7 میلیارد دلار سرمایهگذاری دوشنبه، 10 مردادماه با حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری و جواد اوجی، وزیر نفت، میان وزارت نفت، گروه اقتصادی مفید، بانک ملت، بانک ملی، بانک تجارت و بانک پارسیان امضا شد.
اوپک در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد: متوسط قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در ماه جولای ۲۰۲۲ (تیر 1401) به 107.63 دلار رسیده و متوسط قیمت نفت ایران در 7 ماه نخست امسال حدود 41 دلار افزایش داشته است.
آژانس بینالمللی انرژی در تازهترین گزارش چشمانداز ماهانه خود اعلام کرد که تقاضا برای نفت خام با تشدید گرمای تابستان و بالا رفتن قیمتهای گاز طبیعی افزایش یافته است.
در شرایطی که اتحادیه اروپا قصد دارد واردات نفت دریایی از روسیه را تا پایان سال جاری میلادی به صفر برساند،صادرات نفت روسیه به منطقه مدیترانه به بالاترین رقم از اواسط ماه ژوئن رسیدهاست.
در حالی که ظرفیت تولید نفت ایران به دلیل تحریمها در دولت گذشته به زیر ۳ میلیون بشکه در روز کاهش یافته بود، این ظرفیت در دولت سیزدهم به ۳.۸ میلیون بشکه در روز افزایش یافته که قدرت چانهزنی ایران در مذاکرات برجام و همچنین اوپک را افزایش داده است.
ارائه پیشنهادهای روسیه و ایران به چین و هند و تخفیف در نفت خام صادراتی این کشورها نگرانیها را در مورد آینده صادرات نفت عراق افزایش داده است. عراق ۹۵ درصد بودجه اش وابسته به صادرات نفت است.